Iarna 2012 Bursa Transferurilor

Transferul lui Paul Parvulescu, anuntat de Dinamo, realizat de Steaua, este prima telenovela a lungii perioade de transferuri. Cea mai importanta mutare pe piata muncii pentru fotbalisti pare sa fie cea a lui Chipciu, de la FC Brasov la Steaua. Ceea ce plaseaza acest eveniment este suma, extrem de mare in conditiile austere care afecteaza inca fotbalul intern. Cu 1,2 milioane de euro, contractul fostului brasovean devine unul extrem de important.




Chiriches, de la Pandurii, si Parvulescu, de la Gaz, cu inca 1,5 milioane euro impreuna, fac ca Steaua sa fi cheltuit deja banii pe care ii va incasa din prezenta in primavara europeana. Despre utilitatea acestor transferuri, ramane de vazut in retur, dat fiind faptul ca problema de lot a Stelei este ca are prea multi jucatori si prea putine certitudini.

Dinamo se uita sa cheltuiasca cat mai putin din banii incasati de Torje si sa aduca fotbalisti pentru banca de rezerve. Titularii lui Dinamo s-au miscat ok in tur, dar Ciobotariu s-a vazut adesea in dificultate atunci cand a trebuit sa faca schimbari prin care sa forteze. Posibilele accidentari, de care Dinamo a fost ferita in tur, sunt un alt factor avut in vedere in strategia de transferuri. De asemenea, conducerea vizeaza intarirea echipei prin gasirea unor solutii pentru posturile de fundas lateral. Iarasi, nu se ia in discutie aducerea unor titulari indiscutabili, ci a unor variante de acoperire, respectiv jucatori de backup pentru cei doi jucatori polivalenti din lotul actual, Rus si Luchin. Este posibil si un eventual schimb cu Steaua (Rus contra Bicfalvi, daca Dinamo ar primi o compensatie suficienta pentru plusul de forma al jucatorului sau), dar ea nu ar schimba strategia generala. Primele transferuri anuntate drept certitudini, Stratila de la Astra si Curtean de la Timisoara, confirma conceptul de intarire a bancii de rezerva si a compartamentului median, de unde poate veni forcingul in meciurile decisive (in tur, Dinamo a fortat exclusiv prin suplimentarea numarului de atacanti si prin mingi la bataie).

U Cluj este cea de a treia echipa a Ligii care a inceput activ perioada de transferuri, prin aducerea unor mijlocasi si a lui Bornescu. Alte echipe, precum Rapid si CFR, fara mari probleme de lot si fara mari bugete la dispozitie, se anunta prea putin active in intersezon. Cu totul alta ar trebui sa fie situatia la Vaslui, echipa care n-a avut dreptul de a transefera jucatori in vara si care a trecut prin serioase probleme de lot. Echipa a inceput intersezonul in expectativa, dar e posibil sa il incheie in forta. Cel mai de asteptat este ca va aduce jucatori din strainatate, fie repatriati, fie jucatori straini. Sigur, exista si posibilitatea (prea putin probabila) ca Porumboiu sa doneze echipa primariei Vaslui si transferurile sa nu mai aiba loc. O alta echipa cu nevoie de jucatori este Otelul Galati, dar proprietarii par mai degraba dispusi sa trateze titlul de anul trecut ca pe un accident fericit, sa consume banii din Liga Campionilor si sa reintoarca echipa in zona de pluton.

Pentru Bursa la zi a transferurilor vezi AICI(GSP) si AICI(SPORT.ro).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Istoria fotbalului - FC Vaslui - Palmares international