Bine c-a iesit Bistrita




Si ca a ramas Otelul.

Imi place Bistrita si nu sufar Galatiul. Poate pentru ca eu tin cu o cu totul alta echipa, v-ati si dat seama care. Dar ma bucur pentru esecul (onorant) al Gloriei si pentru victoria in fata turcilor.

Gloria nu mai are echipa. L-a vandut pe Muresan, liderul clar al echipei de anul trecut. L-a vandut pe Zaharia. A mai dat, la Dinamo si prin alte parti, jucatorii pe care i-a avut imprumutati anul trecut de la aceste echipe. A "scapat" de vreo 5 jucatori importanti pentru echipa si asta in conditiile in care avea un singur jucator de valoare - pe Muresan. S-a intarit cu pusti de la (ne-)promovata Delta Tulcea si cu expulzatii de la CFR Cluj. Pentru campionat, Sabau va fi in stare, cu ce are, cu ce n-are, sa faca o figura onorabila, poate in stilul anului trecut. Dar de UEFA sunt prea mici. In UEFA nu merge numai cu osul, trebuie sa mai ai si-un calcai sau un cap. Daca se calificau, ii snopeau adversarii din turul preliminar iar punctele Romaniei se imparteau nu la 3 (ca pana acum), nu la 4, cum era deja programat, ci la 6. Indicele de tara ar fi fost grav ranit.

Nici Otelul nu sta minunat dar e o echipa bataioasa si cu un lot relativ de valoare. Au o gaura in poarta, pentru ca joaca fara portar de cand l-au vandut pe Vatca, dar au un atacant turn de biserica, pe Jula, care poate s-o bage si-n atsele celui mai titrat portar daca Semeghin ii pune mingea pe cap. Nici lotul, intarit de acum doi ani, cosmetizat serios anul trecut si plombat cum se cade anul acesta, nu e unul tocmai de lepadat. Se pot bate, la o adica, contra unor greci, israelieni sau bulgari daca au norocul sa dea peste din astia. Ei vor debuta in UEFA, ca si CFR Cluj, in runda a doua preliminara, avand de infrunta echipe din zona mediteraneeana. Ca si CFR, Otelul va fi cap de serie. Posibilii adversari pentru ambele echipe sunt: Hajduc Split (cel mai greu), Maccabi Netanya, Voivodina Novi Sad (alta nuca tare), FC Bezanija (tot sarbi, dar n-am auzit de ei), Anortosis Famagusta, Nova Gorica (din Slovenia), Slaven Koprivnica (din Croatia), Omonia Nicosia, NK Koper si Zrjinski Mostar. Deci ceva ciprioti si restul fosti iugoslavi. Pentru galateni nu e chiar linistitor, ca in Iugoslavia si-au rupt gatul si la precedenta lor tentativa europena, dar atunci echipa adversa era de un mult mai mare calibru.

Daca trec de acesti adversari, CFR si Otelul vor participa la tragerea la sorti, alaturi de Rapid si de echipele invinse in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor (sa speram ca Dinamo si Steaua nu se vor afla in lista), pentru turul 1 oficial al Cupei UEFA. Daca trec si de acest tur, sunt in grupe. Daca trec si de grupe, sunt in primavara. Dar deja vorbesc vorbe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Istoria fotbalului - FC Vaslui - Palmares international