Tragere la sorti adversari Dinamo in Liga Campionilor





Situatia s-a mai lamurit - nu in campionatul nostru unde totul era clar de mult timp, ci in altele din Europa - iar soarta lui Dinamo s-a decis in buna parte: campionana Romaniei nu va fi cap de serie in tragerea la sorti pentru turul 3 al Ligii Campionilor.

Procedura este urmatoarea: tragerea la sorti pentru turul 3 preliminar se face pe data de 3 august, dupa primul meci din turul 2 preliminar. Echipele desemnate cap de serie pot astfel sa fie calificate direct in turul 3 (precum Dinamo) sau angrenate in dubla eliminatorie din turul 2. Daca echipa desemnata cap de serie participa in turul 2 preliminar si daca ea este eliminata, echipa care a eliminat-o devine cap de serie, dar numai pentru turul 3. Astfel Dinamo poate intalni fie una dintre marile echipe ale Europei, fie adversara sa din turul precedent, in cazul in care aceasta reuseste surpriza si se califica.

In primul rand: ce echipe nu poate intalni Dinamo? Pe cale care sunt in aceeasi urna valorica la tragerea la sorti din turul 3. Respectiv: AEK Atena, Rosenborg, Spartak Moscova, Steaua Rosie Belgrad, FC Copenhaga, Dinamo Zagreb, Genk (Belgia), Debrecen, Salzburg si Apoel Nicosia. Pe aceasta lista se mai adauga ocupanta locului 2 din Cehia (unde se joaca inca) si alte patreu echipe care urmeaza sa fie stabilite conform coeficientului UEFA.

Dinamo poate avea ca adversari: AC Milan sau Liverpool; Arsenal; Sevilla sau Valencia; Benfica; castigatoarea play-off-ului din Olanda (Ajax, Heerenven, Twente sau Alkmaar) ; Werder Bremen; Celtic Glasgow; Lazio Roma; Glasgow Rangers; Besiktas; Anderlecht. Dintre aceste cluburi, Glasgow si Besiktas joaca din turul precedent. Lista posibililor adversari mai trebuie completata cu patru cluburi dintr-o lista care cuprinde:

a) echipe care sunt calificate direct in turul 3: Fenerbahce, Lens (sau Bordeaux sau Rennes - ocupanta locului 3 in Franta) si campioana Elvetiei (Zurich sau Basel) .

b) echipe care vor juca in turul precedent: Dinamo Kiev, Levski Sofia,  Sparta Praga si ocupanta locului secund in Ucraina (Sahtior, dar mai are sanse si Metalist Harkov). O alta echipa care mai face parte din aceasta lista, dar care nu poate fi adversar pentru Dinamo, este Steaua Bucuresti. Ele nu pot sa se intalneasca in preliminarii, fiind reprezentante ale aceleeasi tari.

Dintre posibilii adversari, Milan, Liverpool, Arsenal, Sevilla, Valencia si Werder Bremen sunt echipe care sunt cotate cu sanse pentru a castiga trofeul in sezonul viitor. Alte echipe, ca Lazio, Ajax, Alkmaar, Benfica, Besiktas, Fenerbahce, Sparta Praga, Bordeaux, Dinamo Kiev si Sahtior Donetk sunt echipe cu numeroase prezente in grupele Ligii Campionilor.

Cei mai accesibili adversari posibili sunt Levski Sofia, Heerenven, Twente, Glasgow, Lens, Rennes,  Zurich, Basel si Metalist Harkov. Ele sunt echipe cu o experienta internationala comparabila cu a dinamovistilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Istoria fotbalului - FC Vaslui - Palmares international